Och nu börjar det på riktigt…

Igår hade vi ”efter fotohelgs-möte”. Det är mycket att prata om. Väldigt mycket. För det första: Shit vilken helg! (ursäkta kraftuttrycket)

Aldrig har så många lärt sig så mycket på så kort tid, kändes det som. Jacob och Emmy (fotograf och assistent) hade fixat utrustning så att vi hade aldrig sett något liknande (och absolut inte burit något liknande) . Det var elverk, lampor, skärmar, filter, blixtar och GUD vet vad.

Malin håller lampa (foto: Johnny Karhinen)

Tillsammans hjälpes vi åt med att bära ljus, rekvisita, rigga lampor, sminka, fixa, tänka, fota, laga mat och äta godis. Jag hoppas att alla ni som var med tyckte att det var lika roligt som vi! Ett stort tack till er som var med och till alla som inte var med under själva helgen med som på andra sätt är med och hjälper till och stöttar.

Det kändes så roligt att månader av planering och diskussioner till slut konkretiserades i någonting som ÄR någonting. Nu har vi tagit bilderna, och engagerat en massa människor. Projektet är inte längre en idé och en dröm på planeringsstadiet utan på riktigt nu.

Jag tänkte jag skulle försöka förklara vad projektet går ut på:
Den första tanken som uppkom någon gång i höstas var att vi ska göra en kalender med bilder på slöjdande och slöjdade alster på ett sensuellt plan, för att visa vad som händer när nörderi övergår i frosseri.
Ni förstår vad jag menar! (foto: Johnny Karhinen)

Kalendern ska vara över 2013 och kommer att säljas på så många platser som möjligt under hösten 2012. För att vara säker på att du får tag i en kalender kan du redan nu förhandsboka en genom att mejla till slojdlustar@gmail.com

Tanke nummer två var, att vi måste ju använda bilderna till någonting mer! Visionen om en utställning formades. Den utställningen ska inte bara bestå av bilder som vi tagit under vår fotohelg utan av en massa andra bilder också. Har du en bild som du tycker är slöjdporrig? Hör av dig till oss!

I nuläget har vi två utställningsplatser färdigbokade, den ena är IOVs internationella ungdomskongress på Tjörn i sommar och den andra är på Myckleby musikfestival på Orust (också i sommar). Vi är på jakt efter fler platser att ställa ut utställningen på, så har du något tips, mejla oss!

Alltså, fotokalender och utställning. Det kommer att bli så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s