Vi som Harry Potter

Jag vet inte hur många av er som läst Saras krönika om slöjdvärden översatt till Harry Potter?

Detta inlägg kommer gå i samma anda, även om analysen är en aning annorlunda riktad. I det här inlägget kommer jag nämligen avslöja vem som är vem i Harry Potter i vår lilla projektgrupp.

Vi kan börja med att konstatera att vi alla naturligtvis tillhör elevhemmet Gryffindor, hemmet för de med mod, riddarskap och styrka. Vi tillhör detta hem då vi uppenbarligen har alla dessa egenskaper 😀

När det sedan kommer till att casta vem som är vem i vår grupp blir det lite mer spännande. Denna indelning har vi gemensamt kommit fram till, och vi använder den som en extra dimension i vårt projekt. När allt blir lite för verkligt är det alltid skönt att tänka att vi egentligen bara är tre trollkunniga ungdomar som skall rädda världen.

Vi börjar med Sara, eller som vi ibland kallar henne, Harry Potter. Harry är den som är kändast i gruppen, den som man inte blir förvånad om han hamnar på The Daily Prophets framsida. Han har föräldrar som har gjort mycket för trollkarlsvärlden, och har därmed ett efternamn som människor hajjar till när de hör.
Harry är också den som känner en säkerhet i de projekt han tar sig an, han vet helt enkelt att det kommer lyckas. Och det förmedlar han bra till sina närmsta vänner, Hermione och Ron.
(Här måste vi verkligen berätta om det som hände förra veckan. Vi hade besök av en av norrbottens hemslöjdskonsluenter, som lottade ut en jättevacker keramikkåsa. Naturligtvis var det Sara som fick den. Jag menar, när ministeriet kommer på besök med en bägare, så måste det ju vara Harrys namn som dras!)

Vi går raskt vidare till gruppens egna Hermione, Malin. Hermione är den som håller koll på läget, ser till att plugga till proven. Det är hon som påpekar att det finns regler att följa, även om hon i slutändan bryter mot dem tillsammans med Harry och Ron. Hermione är modig och otroligt smart. Hermione hatar att tappa kontrollen, och vill hela tiden känna att hon har koll på läget, i alla led.

Avslutningsvis så har vi Ron, eller Elin som hon också kallas. Ron är gruppens pajas, som kommer med absurda idéer som tillslut visar sig vara riktigt vassa. Det var Ron som i början av läsåret kläckte ”hähä, tänk er slöjd, fast som porr, slöjdporr!”. Ron är den som har hysteriska humörsväningar och som gärna skämtar.

Detta är starka personligheter som ryker ihop då och då, men som alltid blir sams igen. Det här är gruppen som håller ihop i vått och torrt, som har en otrolig tro på varandra.
Jag tror på oss. Vi kan rädda världen tillsammans, det kan vi!

2 thoughts on “Vi som Harry Potter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s