Vävsynder.

Trots att det inte märks här är arbetet med den nya kalendern i full gång! Igår gjorde jag ett litet besök i Göteborgs hemslöjdsförenings vävstugan på Mölndalsvägen för att ta reda på vilka slöjdsynder man kan råka begå där.

Mina kära vänner Inger och Margareta var genast med på galoppen. De hade själva råkat ut för pekpinnar och råkat bryta mot oskrivna regler. Vad är inte OK att göra i vävstugan?

– Slarva med kanterna!

En självklar vävsynd. Sen spelar det ingen roll om man väver ett tyg till en kudde eller till att sy kläder av där kanterna ändå inte syns. Blir det fult man är man en latis. Så är det bara.

Sen syr man ju inte i sina vävda alster på maskin. Det gör man bara inte! (eller…) Nej, väver man för hand fållar man för hand.

Jag frågar om de känner till att man inom hemslöjden inte brukar tycka att det är okej att väva trasmattor i kypert. Varför då? Ja, det stämmer ju! På bohusslöjd fanns bara tuskafsmattor! Märkligt… Men det är väl för att det ska vara som det var i gammalt. Och då vävde man trasmattor i tuskaft, och då ska det vara så.

Med det lilla besöket i vävstugan kan jag konstatera att slöjdsynder finns där, och många av dem! Självklart kommer detta även att gestaltas i kalendern!

/Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s