Smide!

Imorgon åker vi på en liten turné ut på landet för att utforska smidessynder!

Vad är det man INTE får göra när man smider?

Efter en intensiv tvådagarsintroduktion i smide i våras kan vi konstatera att en sak som man absolut inte ska göra när man smider är att låta metallen bli tomtebloss. Då blir det inte kul. Eller jo, det blir festligt en liten stund men sen måste man ta en ny bit.

Jag och Elin var kanske inte några smidesgenier men Malin däremot – en riktig liten naturbegåvning. Gisses så hon fick till det.

Hur ska en smed vara? Min fördoms-smed: en kort, Gimli-liknande typ med stort skägg och en arm som är större än den andra. Han (för givetvis är det alltid en han) är alltid smutsig och smider bara tunga fula saker.

Har ni några exempel på smeder som är som en smed ska vara? Eller kanske tvärtemot? Vilken är den syndigaste smides-synden?

Dela med er!

3 thoughts on “Smide!

  1. Fan tar alltid en kallsmed sägs det, så största synden lär väll va att smida för kallt. Direkt efter det på listan kommer nog synden att glömma nått på städet när man släcker härden och tar kväll. Enligt folktro så blir vättarna ilskna och förbannar städer om det ligger verktyg ivägen på städet när de ska till att smida under natten.
    Varma smideshälsningar, Stefan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s