Virka för liv!

Något som inte alls har med synd att göra, men som känns viktigt att ta upp är årets tema på Musikhjälpen, nämligen att alla mödrar har rätt att överleva sin graviditet. Idag dör 800 flickor varje dag på grund av kompikationer under sin graviditet eller förlossning. 10 procent av alla de som dör i graviditetsrelaterade komplikationer gör det på grund av en osäkert genomförd abort. Det är inte okej. Men genom att stötta musikhjälpen så kan vi tillsammans hjälpas åt och rädda kvinnor runt om i världen.

Passande nog så har RFSU dragit igång en kampanj med slöjd! Den kallas Virka för liv! och uppmanar oss att samlas och virka livmödrar. På hemsidan jag länkade till kan du ladda ner mönster och kika på om din lokala RFSUförening anordnar en träff där ni virkar tillsammans! Sälj sen din virkade livmoder och skänk pengarna till Musikhjälpen eller skicka in den till RFSU som skall göra en installation som kommer att auktioneras ut 🙂

En av oss i slöjdlustar ska snart föda sitt första barn, och vi är så glada över att bo i ett land där vi vet att hon kommer att bli väl omhändertagen och där läkare och barnmorskor kommer att finnas till hands. Men detta är inte faller i stora delar av världen, så:
Nu kör vi! Visa att slöjden kan förändra världen!

/Elin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s